Music Together® és un programa pioner d’educació musical per a la primera infància difós a tot el món. Va néixer com a projecte educatiu del Center for Music and Young Children® de Princeton, Nova Jersey, als Estats Units el 1987, i  arriba a Barcelona el 2012.

Una sessió de Music Together no és una “classe de música”. No està adreçada a la formació de petits concertistes (que en tot cas pot tenir lloc més endavant), ni un model de perfeccionament musical. Es tracta, en canvi, d’una manera de fer música amb els nostres fills. L’experiència de les classes enriqueix la vida d’infants i adults, afavoreix el desenvolupament musical de qui formen part i és divertit!

 Music Together és fer música amb els teus petitons en un grup de famílies. Com sempre s’ha fet ja des d’èpoques encestrals (cop d’ull al video més avall).

És una experiència molt relaxant, engrescadora, participativa i d’exploració que fomenta el creixement musical, permet que el nen desenvolupi la seva intel·ligència emocional i posa les bases per als seus futurs progressos en l’àmbit musical.

Music Together no és una clase d’idiomes, encara que l’inglés és l’idioma de moltes cançons i del nostre material. Normalment l’idioma vehicular és català o castellà (encara que parlem molt poc en les sessions!). El material que inclou el curs és en anglès, però si ho sol.leciteu us podem proporcionar traduccions del llibre al castellà.

Quins són els beneficis d'apuntar la meva familia a Music Together?

Les sessions de Music Together ampliaran el vostre repertori musical. Cada trimestre rebreu un codi per descarregar-vos totes les cançons del curs a la app gratuïta de Music Together “Hello Everybody”, el llibre il·lustrat amb les cançons + un CD. El programa inclou cançons tradicionals, originals i moixaines rítmiques. Les cançons inclouen varies tonalitats, temps i estils culturals exposant l’infant a una gran diversitat d’elements musicals.

Les classes de Music Together seran una font d’idees sobre com portar la música a la vostra vida quotidiana de manera espontània, divertida i estimulant per al vostre fill/a.

No només sereu capaços de recrear la majoria de les activitats en el vostre ambient familiar, sinó que també descobrireu que la vostra creativitat es potencia i trobareu nous jocs musicals per fer amb el vostre fill/a. 

Coneixereu d’aprop, de classe a classe, els mecanismes d’aprenentatge musical del vostre petitó. Entendreu millor el procés a través el qual el vostre fill/a pot, dins un ambient musical estimulant amb un referent entusiasta (vosaltres!), adquirir les competències musicals de base en els primers anys de la seva vida.

La música. Com va començar? Per què és tan important portar-la a casa (de nou) i gaudir-la amb els més petitons?

Aquest video il·lustra la història de la música d’una forma resumida i acaba…. on comença Music Together!:

Si heu vist el video, us adonareu que l’afirmació final és ben certa; ja no hi ha control sobre la qualitat de la música que escoltem donada la quantitat d’oferta que trobem disponible. I què va passar un cop immersos en aquest panorama tan confús?

Fa 30 anys, els creadors del nostre programa trobaven a faltar el sentiment i l’autenticitat de tornar a  compartir el llenguatge musical sense expectatives, sense haver de ser Adelle per poder cantar i expressar-te. Van començar a reunir-se fins que, de forma natural, Music Together neix el 1987 amb un objectiu molt concret:

Tornar a les arrels per viure i jugar amb la música en comunitat i amb els teus, tal com s’ha fet des dels inicis de la nostra existència. I no només tornem a cantar junts, sinó que ho fem al ritme de totes les cultures del món gràcies a un mètode adaptat per a tothom.